Львів став першим містом, яке підключило модуль «Бюджетна карта» порталу Openbudeget.in.ua . Тепер на сайті міста у зручному вигляді можна знайти інформацію про планові ремонти та модернізацію інфраструктури за бюджетні кошти. Наразі на сайті Львівської міськради доступні 2 бюджетні карти, які відображають фактичні видатки бюджету розвитку 2015 року та планові – 2016-го.

openbudget-a62496688f48c60868026ffa77aa47f0

«Тепер кожен житель Львова у зручному і зрозумілому форматі зможе побачити, скільки коштів заплановано і скільки було витрачено на ремонти його будинку, вулиці, майданчиків тощо, – каже керівник проекту OpenBudget Володимир Тарнай. – Сподіваємось, це допоможе зупинити чи принаймні зменшити «розпил» коштів через планові ремонти, які подекуди існують лише на папері або відбуваються недостатньо якісно».

На цьому співпраця Центру «Ейдос» та Львівської міської ради не не принпиняється. Так, львів’яни цьогоріч планують розробити і візуалізацію дохідної та видаткової частин бюджетів Львівських комунальних підприємств.

Карти можна знайти на сайті Львівської міської ради у вкладці «Місто» –> «Бюджет», або ж посиланнями:

Бюджетна карта на 2015 рік

Бюджетна карта на 2016 рік

Нагадаємо, портал Open Budget розробляється Центром «Ейдос» за підтримки Європейської комісії в Україні, Міжнародного благодійного фонду «Відродження» та ПРООН в Україні.

Показати кнопки
Сховати кнопки