Цього тижня вступають в дію підписані президентом закони, які запускають реформу пенсійної системи. Під час спеціального прес-сніданку експерти Реанімаційного Пакету Реформ, спільно із Центром «Ейдос» та міністром соціальної політики намагалися розвіяти найбільші міфи, які існують washington wizards sponsor навколо пенсійної реформи. Зокрема, хто і коли зможе розраховувати на пенсію, скільки коштів із державного бюджету буде витрачено на імплементацію прийнятих законів та коли запрацюють наступні рівні реформи.

«Завдяки цій реформі будуть перераховані та осучаснені всі пенсійні виплати за єдиними правилами обрахунку пенсії, а тим, хто уже отримує пенсію щороку будуть її індексувати. Важливою зміною у пенсійній системі стало скасування багатьох пільг, які ставили населення України у нерівне становище. Таким чином, буде скасовано спеціальні пенсії для держслужбовців та депутатів, скасовано достроковий вихід на пенсію за вислугою років для представників усіх професій, крім деяких. Разом з тим, буде скасовано обмеження виплати пенсій для пенсіонерів, які працюють,» – повідомив про найголовніші нововведення міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Втім, представник Реанімаційного Пакету Реформ Олександр Ткач наголошує, що осучаснення пенсій, підвищені мінімуми, доплати тощо — лише чергове покращення для нинішніх пенсіонерів. Що ж до майбутніх, то існує невизначеність. «Відбулися чергові washington wizards gold зміни в «правилах гри» у солідарній системі, що спрямовані на осучаснення раніше призначених пенсій та запровадження відповідних механізмів. Відтепер працювати для отримання таких самих пенсій доведеться довше,» – говорить експерт.

Експертка Олександра Бетлій говорить про важливі кроки, які ще має зробити український уряд у майбутньому: «Для запровадження накопичувального рівня потрібно справді зробити велике домашнє завдання, що передбачено і в ухваленому уряді плані. Йдеться не лише washington wizards cheap про розвиток фондового ринку, як такого, але й про створення незалежного фінансового регулятора, washington wizards and shorts забезпечення захисту washington wizards font download прав власності та справедливої судової системи. Ці кроки потребують часу».

У свою чергу, модератор прес-сніданку Віктор Таран додав: «Наразі в Україні відбувається велика кількість дуже важливих і потрібних реформ. Втім, у влади не завжди виходить їх добре комунікувати. У результаті, одні політики створюють неправдиві міфи навколо них, інші гіперболізують їх важливість, але від цього лише страждають прості громадяни нашої держави. Адже українці із власних кишень платять за ці реформи, але не розуміють за що саме. Через це росте прірва непорозуміння між владою та громадянами. Безперечно, справжня ціна кожної реформи – це золота середина між популістичними лозунгами політиків різних полюсів. І ми, експерти, влада та журналісти вирішили об’єднатися для того, щоб докопатися до суті, знайти усі підводні камені та розповісти українцям як у майбутньому їм допоможуть сьогоднішні зміни».

Захід організовано у рамках проекту «Розвінчання міфів про реформи задля підвищення якості політичної журналістики» за підтримки програми Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Позиція, висловлена в публікації, не обов’язково відображає позицію Посольства США в Україні.

Показати кнопки
Сховати кнопки