У двох десятків народних депутатів не працюють електронні скриньки, які вказані на їхніх персональних сторінках на сайті Верховної Ради і є основним засобом зв’язку з виборцем. Це повідомляє прес-служба руху “Чесно”, активісти якого надіслали звернення до 444 депутатів.

Так, у голови Верховної Ради Володимира Рибака не працює не лише електронна пошта, а й не вказаний номер робочого телефону на його персональній сторінці на сайті Верховної Ради.

“Це не тільки унеможливлює пряму комунікацію громадян з народними депутатами, але й перешкоджає належному виконанню положень ЗУ “Про Регламент Верховної Ради України” (зокрема, ст. 98) щодо інформування депутатів про законопроекти і може свідчити про неналежне забезпечення роботи народних депутатів”, – сказано у повідомленні.

Крім того, електронні пошти не працюють у депутатів від “Батьківщини” Олександра Абдуліна, комуністів Ігоря Калєтніка та Валентина Матвєєва, регіоналів Сергія Гриневецького, Григорія Калетніка, Ігора Молотка, Віктора Развадовського, Павла Лебедєва, Володимира Наконечного, Інни Богословської, Олени Бондаренко, Таріела Васадзе, Миколи Демянко, Володимира Макеєнко, Івана Попеску та Ігора Шарова, а також у позафракційного Костянтина Жеваго.

Активісти нагадують 98 статтю регламенту Верховної Ради, згідно з якою зареєстровані законопроекти надсилаються народним депутатам “на адресу електронної пошти на поштовому сервері Верховної Ради”. Надання депутату адреси електронної пошти також передбачено законом про статус народного депутата України.

“Отже, якщо електронні адреси депутатів не працюють, то народні обранці і звернень громадян не отримають, і про новий законопроект не дізнаються”, – заявили в “Чесно”.

Також активісти заявили, що депутат Юрій Стець, чия електронна адреса на поштовому сервері ВРУ так само не працює, повідомив руху “Чесно”, що самостійно звернувся до технічних фахівців із проханням налагодити роботу своєї поштової скриньки.

Джерело: УКРАЇНСЬКА ПРАВДА

Показати кнопки
Сховати кнопки