Експерт Центру Гліб Канєвський обраний одним з трьох членів конкурсної комісії Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Постановe №4053 підтримали 244 депутатів.

Крім Гліба Канєвського, до комісії також увійшли Дарина Каленюк (виконавчий директор громадської організації “Центр протидії корупції”) та Ярослав Юрчишин (експерт антикорупційної групи, менеджер громадської адвокації коаліції “Реанімаційний пакет реформ”).

Агентство зберігатиме арештовані активи і управлятиме ними через відібраних на конкурсі представників. Реалізація арештованих активів відбуватиметься тільки за рішенням суду чи проханням власника у випадках, передбачених ст. 100 КПК (якщо, наприклад, майно швидко псується).

Також Агентство нестиме відповідальність за те, якщо з майном за час зберігання щось станеться чи воно зникне.

Нацагентство співпрацюватиме з іноземними державами і братиме участь у представленні інтересів України в закордонних судах. Саме Агентство створюватиметься Кабміном, але буде підзвітне і Верховній Раді. Голова Нацагентства призначається на посаду урядом на 5 років за результатами конкурсу.

До складу конкурсної комісії увійдуть три людини від Ради і по одній від генпрокурора, директора НАБУ, міністра юстиції, голови Держслужби фінмоніторингу і міністра фінансів.

Показати кнопки
Сховати кнопки