Свою участь у події вже підтвердили наступні спікери: Костянтин Сігов (кандидат філософських наук, доцент, директор Центру європейських гуманітарних досліджень НаУКМА), Уільям Блекер (доцент кафедри культури України та Східної Європи в Університетському коледжі Лондона), Андрій Портнов (професор історії України в Європейському університеті Віадріна) та Олена Романенко (доктор філологічних наук, Київський національний університет імені Тараса Шевченка), Остап Середа (Ph.D. в галузі історії, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії Українського Католицького Університету), Євген Глібовицький (експерт із довгострокових стратегій, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи).

Про усіх спікерів буде повідомлено додатково на сайті https://uagoglobal.simple.ink/ 

На початку конференції п’ять університетів презентуватимуть українські студії у своїх закладах, серед них: університет Віадріни, університетський коледж Лондона, університет штату Пенсильванія, університет Варшави та університет Торонто.

Під час першої панельної дискусії разом із українськими та закордонними університетами розмова йтиме про Україну очима світу: стан та перспективи вивчення, дослідження та пізнання. 

Друга панель буде стосуватися України у розрізі тематичних досліджень. В одному місці зберуться українські візіонери та профільні дослідники, аби з’ясувати, який інтелектуальний продукт ми можемо експортувати світу.

Сам же проєкт Ukrainian Studies Go Global має на меті дослідити кращі практики розвитку українських студій і україністики в Україні та за кордоном, а також популяризувати вивчення України як тему для дослідження в різних аспектах: від енергетики до кібербезпеки.

Командою проєкту було проведено аналіз топ 200 університетів світу за рейтингом QS World University Ranking 2022 аби зрозуміти, де вивчають україністику в складі загальних програм, а де викладають українські студії окремо. Ці дані та контакти відповідних університетів й професорів було нанесено на мапу аби кожен студент чи викладач мали до них доступ. Крім цього, було створено тематичні дослідження, які описують виклики сьогодення на прикладі освіти, медицини, кібербезпеки та енергетики для обговорення в академічному середовищі. Результати цих досліджень та веб-ресурс будуть презентовані на Конференції.

Офлайн-частина конференції відбудеться в Києві 3 листопада о 14:00, гостей також запрошено долучитися онлайн. 

Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова за посиланням — https://bit.ly/3TtbEmg 

Детальніше про конференцію можна прочитати на сайті — https://uagoglobal.simple.ink 

 

Проєкт “Ukrainian studies go global” реалізується за ініціативи Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту. 

Імплементаційним партнером проєкту є Центр політичних студій та аналітики “Ейдос”, за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні.

Конференція відбудеться у партнерстві з  Українським інститутом та Національним офісом “Кримська платформа”, за підтримки Офісу Президента України та Міністерства освіти і науки України.

 
Показати кнопки
Сховати кнопки