З початком березня Центр Політичних Студій та Аналітики за підтримкою партнерів з ГО «Філософія серця» (Вінниця) та ГО «Брама» (Львів) розпочав реалізацію проекту «Моніторинг, журналістські розслідування та громадське реагування на корупційні державні закупівлі»

Протягом шести місяців громадські аудитори у двох областях – Львівській та Вінницькій – організують комплексне дослідження державних закупівель регіональних органів влади. Безпосередньо, об’єктами моніторингу стануть підпорогові закупівлі, тендери в освітній, медичній сферах та будівництві.

Соціальним аспектом проекту передбачене оперативне реагування на порушення чинних норм законодавства. Усі зібрані факти пасивного чи активного порушення Закону будуть опрацьовані, оприлюднені та передані до компетентних органів. Експерти Центру разом з партнерами усвідомлюють сьогоденні процеси протидії з боку контролюючих структур, тому публічно закликають останніх до об’єктивного оцінювання матеріалів, які надійдуть від громадського сектору.

На останок варто відзначити, що протягом 2012 року в рамках інших проектів команда Центру склала ситуаційну мапу у сфері держзакупівель для більшості областей України. Таким чином, зібрана через півроку інформація  у двох запланованих областях надасть можливість доповнити регіональну картину і зробити конкретні висновки, які стануть корисним під час євроінтеграційних процесів, як для влади так і для бізнесу із громадськістю.    

Проект розпочався завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю ЦПСА та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

 

Показати кнопки
Сховати кнопки