Керівний склад Рахункової палати Парламент планує назначити уже наступного місяця. «У травні ми плануємо розглянути і нарешті призначити 9 керівних членів Рахункової палати, органу, який відіграє ключову роль у контролі за використанням державних коштів,» –  про це заявили народні депутати, які долучилися до круглого столу «Виклики та завдання перед оновленою Рахунковою палатою», що відбувся 20 квітня.

Для запуску роботи Рахункової палати Парламенту необхідно якнайшвидше призначити членів керівного складу. Це мають бути висококваліфіковані та незалежні фахівці. Адже від їх доброчесності та ефективності залежить незалежність Рахункової палати. Це ключова передумова для встановлення внутрішнього фінансового контролю за органами влади та підвищення ефективності використання ними бюджетних коштів, – заявив Голова Центру “Ейдос” Віктор Таран під час свого виступу.

1-flowerchic

Політична криза, яка тривалий час існує в українському парламенті стала причиною того що уже майже рік не можуть обрати керівний склад та голову Рахункової палати. Через це у державному органі не можуть відбутися якісні зміни та реформування старих систем адміністрування, контролю та аудиту. Через відсутність голови не можуть бути прийняті важливі рішення щодо роботи та життєдіяльності Рахункової палати.

1-7

Цю ж тезу підтримав народний депутат України, член профільного комітету Іван Крулько, який озвучив актуальну інформацію про перебіг конкурсу на посаду членів Рахункової палати. Зокрема, детально розповів про всю виконану профільними підкомітетом та комітетом роботу в цьому напрямку. На його думку, кандидати попередньо відібрані і лише парламентська криза заважала обранню кандидатів у сесійній залі.

Представник Рахункової палати Василь Невідомий під час свого виступу підкреслив: “Перед Рахунковою палатою стоїть ще одне важливе завдання: сформувати та затвердити місію, бачення своєї ролі в суспільстві, цілі реформування інституції. Метою розробки цієї стратегії розвитку має стати підвищення її інституційної, організаційної та професійної спроможності. Також у структурі мають розробити технічне завдання та розглянути питання впровадження міжнародного проекту зміцнення інституційного потенціалу Рахункової палати. Але для цього необхідно повністю укомплектувати цей орган”.

1-flowerchic0

1-flowerchicflowerchic

1-5

Депутати, які були присутні на круглому столі підтвердили свою готовність якнайшвидше після подання відповідним Комітетом ВР України кандидатур на керівні посади вибрати та затвердити необхідних 9 осіб. Адже це дозволить у максимально швидкі темпи оптимізувати державні видатки та максимально сприяти зміцненню підзвітності, прозорості та цілісності державного сектору.

Показати кнопки
Сховати кнопки