Кабінет міністрів України у квітні 2019 року ухвалив проект постанови №996 щодо розширення повноважень громадських рад. Наразі відкритими залишаються питання: чи дозволить оновлення якісно перезавантажити діяльність громадських рад? Які новації та зміни передбачає постанова? Чи будуть влада та громадянське суспільство співпрацювати чи йтимуть на конфронтацію? З якими викликами стикнуться?

Ці та інші питання обговорять представники влади, громадських рад та експерти 7-го червня о 12:00 на панельній дискусії «Чи вдасться перезавантажити діяльність громадських рад?» в Українському Кризовому Медіа Центрі (вул. Хрещатик, 2).

Починаючи з 2010 року, з часів ухвалення постанови Кабінету міністрів України про громадські ради, громадськість неодноразово піднімала питання про доопрацювання та уточнення окремих пунктів, які б розширяли співробітництво між інститутами влади та суспільства.

Протягом останнього року низка громадських організацій доопрацьовували спільно з чиновниками Кабінету міністрів України та Міністерства юстиції нову редакцію постанови. Було досягнуто ряд новацій, зокрема передбачено процедуру онлайн-голосування за обрання нового складу громади.

Окрім того, в цьому пункті з’явилося ключове словосполучення «обов’язкове до розгляду». Також введені кваліфікаційні обмеження для кандидатів у члени громадських рад з метою обмеження участі фейкових неурядових організацій (НУО) при формуванні складі громадських рад.

На панельній дискусії  учасники обговорять, чи працюють нові інструменти та чи буде досягнуто ефективної співпраці з урядом та суспільством.

Серед запрошених спікерів:

  • Віктор Таран, експерт Центру «Ейдос»;
  • Максим Ключар, заступник директора проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!»;
  • Наталія Окша, заступниця директора департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ;
  • Богдан Назаренко, голова Громадської ради при КМДА;
  • Максим Лациба, керівник програм Українського незалежного центру політичних досліджень
  • Василь Гончарук та Сергій Ушкалов, Асоціація Громадських рад України;
  • Олексій Пархомчук, голова Громадської ради при Сумській ОДА.

Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь у заході.

Акредитація за посиланням: https://forms.gle/V8zhhEiwsyQjML3J6

Контактна особа: Анастасія Голуб, менеджер з комунікацій центру «Ейдос»:

ag@cpsa.org.ua, тел.: 063 360 71 99

 Захід проводиться Центром «Ейдос» в рамках проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!» завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Показати кнопки
Сховати кнопки