Джерело фото: Юлія Федорова, Facebook

Відкриття державних даних створює багато нових можливостей для громадян, для бізнесу, а також для представників влади. Це забезпечує належний контроль та прозорість органів влади.

Центр «Ейдос» продовжує роботу у цьому напрямку. 6 липня у місті Южному Одеської області керівник Відділу бюджетної політики Центру «Ейдос» Володимир Тарнай представив відкриті реєстри, які громадські активісти можуть використовувати для контролю влади, а представники влади – для ухвалення виважених рішень.

Джерело фото: Юлія Федорова, Facebook

Окрім того, експерт розповів про можливість отримання аналітичних платформ для візуалізації бюджетів та аналітики роботи комунальних підприємств, які впроваджені в деяких містах, учасників проекту.

Джерело фото: Юлія Федорова, Facebook

В заході також взяв участь директор КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка, який на реальних прикладах роботи в своєму місті підтвердив застосування продуктів Центру «Ейдос» та інших аналітичних платформ та довів практичне застосування для міських голів, депутатів ради та керівників підрозділів та підприємств.

Нагадаємо, раніше ми описували детально описували 5 кейсів використання відкритих даних для контролю влади.

Показати кнопки
Сховати кнопки